Detail programu

Poznávání Asie


 
Fakulta/součást, která program vypisuje:
Rektorát
Druh programu CŽV:
Univerzita třetího věku (U3V)
Název skupiny programů, ve které je kurz realizován:
Krátké kurzy pro seniory
Vzdělávací cíle skupiny programů:
Kultivace osobnostních kompetencí seniorů.
Název programu/kurzu:
Poznávání Asie
Zaměření programu/kurzu:
zájmově
Jazyk programu/kurzu
CZ
Anotace programu/kurzu
Program volně navazuje na cyklus přednášek Poznávání asijské kultury a nabídne posluchačům možnost seznámit se nejen s kulturními specifiky různých koutů Asie. Praktickou přípravu a ochutnávku naloženého čínského zelí dokoření přednáška o tradičních čínských svátcích. Posluchači se obeznámí také s korejskými pověstmi a mýty a budou hledat spojitost s mýtickou tradicí v českém, resp. evropském prostředí. Dalším cestopisným zastavením bude Indonésie očima studentek, které se podělí o osobité zážitky z pozoruhodných míst doplněné bohatým fotomateriálem. Neznámý odstín Taiwanu nám poskytne pohled na zdejší austronéské etnikum. Jedinečný způsob mísení arabských a čínských vlivů pak přiblíží rozbor kultury a historie etnika dunganského, které obývá rozsáhlou oblast Střední Asie. V neposlední řadě si pak posluchači budou moci zodpovědět otázky, zda je pro Evropu důležitá Čína, a jak se žije v zemi, kterou již tři roky zmítá občanská válka.
Vzdělávací cíle programu/kurzu
Vzdělávacím cílem programu je obeznámit, a také praktickými ukázkami seznámit posluchače s kulturními specifiky Asie, včetně tradičních pokrmů, lidových bájí a pověstí, etnik či tipů pro cestovatele.
Požadované předpoklady
Věk 60+ nebo invalidní důchod, střední nebo vysokoškolské vzdělání a splnění nezbytných formálních požadavků (řádné podání přihlášky na U3V).
Profil absolventa
Věk 60+ nebo invalidní důchod, střední nebo vysokoškolské vzdělání a splnění nezbytných formálních požadavků (řádné podání přihlášky na U3V).
Garant programu/kurzu
Hagerová Alexandra, Mgr.
Zpět na seznam programů fakulty

Nastavení cookies a ochrany soukromí

Povolit vše Více informací