Detail programu

Cesty do říše zvuků


 
Fakulta/součást, která program vypisuje:
Rektorát
Druh programu CŽV:
Univerzita třetího věku (U3V)
Název skupiny programů, ve které je kurz realizován:
Krátké kurzy pro seniory
Vzdělávací cíle skupiny programů:
Kultivace osobnostních kompetencí seniorů.
Název programu/kurzu:
Cesty do říše zvuků
Zaměření programu/kurzu:
zájmově
Jazyk programu/kurzu
CZ
Anotace programu/kurzu
Jednosemestrální program je rozvržen do pěti rozsáhlejších setkání, v nichž z různých perspektiv nahlédneme do říše hudby. Jádro výkladu tvoří evropská klasická hudba, nicméně "ke slovu" se dostávají i jiné epochy, styly a žánry, stejně jako další umělecké druhy (literatura, výtvarné umění). Nedílnou součást výuky představuje také prostor pro dotazy, diskusi nebo reflexi vlastní posluchačské zkušenosti.
Vzdělávací cíle programu/kurzu
Program si klade za cíl rozmanitými způsoby ukázat posluchačům, jak lze rozumět hudbě, a zorientovat je v jejích dějinných proměnách a souvislostech. Pozornost je věnována zejména evropské klasické hudbě, nicméně toto základní zaměření je rozšiřováno "exkursy" do jiných období dějin či oblastí světa, stejně jako sondami do jiných uměleckých druhů (literatura, výtvarné umění).
Požadované předpoklady
Věk 60+ nebo invalidní důchod, střední nebo vysokoškolské vzdělání a splnění nezbytných formálních požadavků (řádné podání přihlášky na U3V).
Profil absolventa
Věk 60+ nebo invalidní důchod, střední nebo vysokoškolské vzdělání a splnění nezbytných formálních požadavků (řádné podání přihlášky na U3V).
Garant programu/kurzu
Zouhar Vít, prof. Mgr. MgA. Ph.D.
Zpět na seznam programů fakulty

Nastavení cookies a ochrany soukromí

Povolit vše Více informací