Detail programu, termíny a přihlášení

 
Fakulta/součást, která program vypisuje:
Filozofická fakulta
Druh programu CŽV:
Programy dalšího vzdělávání
Název skupiny programů, ve které je kurz realizován:
Programy dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků
Vzdělávací cíle skupiny programů:
Další vzdělávání pedagogických pracovníků.
Název programu/kurzu:
Audiovize a média ve výuce: Letní škola pro učitele středních škol
Zaměření programu/kurzu:
na výkon povolání (profesně)
Jazyk programu/kurzu:
CZ
Anotace programu/kurzu:
Letní škola nabízí komplexní pohled na aktuální trendy a metody v oblasti mediálního a audiovizuálního vzdělávání s důrazem na praktické aspekty. Jednotlivé kurzy jsou zaměřené na poskytnutí praktických nástrojů, technik a strategií, které umožní učitelům zapojit do výuky audiovizuální obsahy a digitální nástroje. V rámci kurzu se účastníci prakticky seznámí s vytvářením edukačních podcastů a jejich využitím v rámci středoškolského kurikula. Získají návody a postupy pro efektivní integraci audiovizuálních ukázek do vyučovacích hodin a osvojí si praktické dovednosti v práci s umělou inteligencí pro rozvoj kritického myšlení studentů. Komiks bude prezentován jako efektivní didaktický nástroj s důrazem na praktické aplikace ve výuce dějepisu a občanské výchovy. Kurz také prakticky ukáže metody pro identifikaci a kritickou analýzu fake news a strategie pro obranu proti manipulativním informacím. Účastníci kurzu získají přehled aktuální situace v českém mediálním prostředí, včetně praktických zkušeností s procesem tvorby novinářských zpráv v digitálním věku. Kurz nabídne konkrétní postupy od sběru informací po publikaci a praktické principy a standardy novinářského řemesla.
Vzdělávací cíle programu/kurzu:
V rámci kurzu se účastníci prakticky seznámí s vytvářením edukačních podcastů a jejich využitím v rámci středoškolského kurikula. Získají návody a postupy pro efektivní integraci audiovizuálních ukázek do vyučovacích hodin a osvojí si praktické dovednosti v práci s umělou inteligencí pro rozvoj kritického myšlení studentů.
Požadované předpoklady:
Kurz pro pro učitele středních škol.
Profil absolventa:
Účastníci kurzu získají přehled aktuální situace v českém mediálním prostředí, včetně praktických zkušeností s procesem tvorby novinářských zpráv v digitálním věku. Kurz nabídne konkrétní postupy od sběru informací po publikaci a praktické principy a standardy novinářského řemesla.
Garant programu/kurzu:
Černík Jan, Mgr. Ph.D.
Zpět na seznam

Nastavení cookies a ochrany soukromí

Povolit vše Více informací