Detail programu, termíny a přihlášení

 
Fakulta/součást, která program vypisuje:
Rektorát
Druh programu CŽV:
Tematické vzdělávání ve formě semináře, odborného soustředění, přednáškového cyklu, přednášky
Název skupiny programů, ve které je kurz realizován:
Kurzy otevřené vědy
Vzdělávací cíle skupiny programů:
Kurzy otevřené vědy jsou součástí uceleného a systematického školení, které má za cíl seznámit účastníky se základními tématy souvisejícími s otevřenou a zodpovědnou vědou.
Název programu/kurzu:
Ochrana a komercializace VaV výsledků: od nápadu k praxi
Zaměření programu/kurzu:
na výkon povolání i zájmově
Jazyk programu/kurzu:
CZ
Anotace programu/kurzu:
První část kurzu uvede účastníky do tématu ochrany duševního vlastnictví, zatímco druhá část se zaměří na komercializaci a uplatnění výsledků výzkumu, zejména pak otázky - Proč? Jak? Co? Následně kurz účastníkům přiblíží, jaká je role Technologického parku na UP, a uvede je do tématu business development. Kurz také účastníky seznámí s nástroji Lean Canvas a Proof of Concept, které lze v oblasti business developmentu uplatnit. V předposlední části se kurz zaměří na legislativními aspekty komercializace na UP a v závěru budou účastníkům ukázány příklady dobré praxe z této oblasti. Očekává se, že účastník bude mít absolvovaný kurz "Autorské právo ve VaV", nebo znalosti v rozsahu tohoto kurzu.
Vzdělávací cíle programu/kurzu:
Cílem kurzu je seznámit účastníky s možnostmi a procesy ochrany duševního vlastnictví, normami a předpisy platnými v této oblasti na UP a následnou komercializací a transferem jejich vědeckých výsledků do praxe. Účastníci kurzu nemusí být pouze z přírodních nebo lékařských oblastí, ale také z oblasti společenských a humanitních věd.
Požadované předpoklady:
Cílovou skupinou jsou studenti doktorských programů a juniorní vědci, přihlásit se však mohou všichni zaměstnanci UP, kteří mají o tato témata zájem.
Profil absolventa:
Absolvent se bude umět orientovat v základních možnostech duševní ochrany jeho výsledků a v možnostech komercializace, či uplatnění těchto výsledků v praxi.
Garant programu/kurzu:
Suchomel Petr, Mgr.
Zpět na seznam

Nastavení cookies a ochrany soukromí

Povolit vše Více informací