Detail programu

Nájem bytu


 
Fakulta/součást, která program vypisuje:
Faculty of Law
Druh programu CŽV:
Programy kvalifikačního vzdělávání (rozšiřující a doplňující vzdělání)
Název skupiny programů, ve které je kurz realizován:
Programy kvalifikačního vzdělávání (doplňující a rozšiřující vzdělání)
Vzdělávací cíle skupiny programů:
Programy vedou k rozšíření a doplnění odborné kvalifikace. Zájemci o kurzy si chtějí rozšířit či doplnit znalosti a vědomosti svého oboru nebo rozšířit vzdělání o další oblast.
Název programu/kurzu:
Nájem bytu
Zaměření programu/kurzu:
on the profession (occupational)
Jazyk programu/kurzu
CZ
Anotace programu/kurzu
Nový občanský zákoník přinesl úplně novou úpravu nájmu a nájmu bytu. Vzniká přitom řada otázek ohledně použití této nové právní úpravy. Výklad se zaměřuje na srovnání staré a nové právní úpravy nájmu bytu, např. změnu koncepce a možnost využití například pro rodinné domy, kogentnost nové právní úpravy, náležitosti smlouvy o nájmu, zvyšování nájemného, kauce, možnosti výpovědi nájmu, společný nájem bytu manželi, služební byty. Výklad je pak ukončen diskusí ohledně významu pro staré právní vztahy (tzn. přechodná ustanovení). V rámci semináře budou probrány tyto okruhy: - vymezení bytu ? smluvní regulace vztahů k němu - kogentnost právní úpravy - společný nájem a společný nájem bytu manžely - základní práva a povinnosti stran - zvyšování nájemného - bydlení dalších osob a podnájem bytu - skončení nájmu - přechod nájmu - zvláštní pravidla pro zvláštní byty - přechodná ustanovení
Vzdělávací cíle programu/kurzu
Cílem semináře je seznámit účastníky s novou právní úpravou v oblasti nájmu bytů.
Požadované předpoklady
Seminář je určen pro advokáty, soudce a další zájemce o tuto problematiku. Seminář je určen pro advokáty, soudce a další zájemce o tuto problematiku.
Profil absolventa
Seminář je určen pro advokáty, soudce a další zájemce o tuto problematiku. Seminář je určen pro advokáty, soudce a další zájemce o tuto problematiku.
Garant programu/kurzu
Hulmák Milan, doc. JUDr. Ph.D.
Zpět na seznam programů fakulty

Privacy settings

Allow all cookies More info