Detail programu

Instruktor a průvodce terénní cyklistiky C


 
Fakulta/součást, která program vypisuje:
Faculty of Physical Culture
Druh programu CŽV:
Programy v rámci akreditovaného studijního programu
Název skupiny programů, ve které je kurz realizován:
Kurzy
Vzdělávací cíle skupiny programů:
Licenční kurzy prohlubují a navazují na předchozí studium v dané problematice. Umožňují absolventům získat licenci v daném oboru a provozovat služby.
Název programu/kurzu:
Instruktor a průvodce terénní cyklistiky C
Zaměření programu/kurzu:
on the profession and interest
Jazyk programu/kurzu
CZ
Anotace programu/kurzu
Program je určen zájemcům o instruktorství a průvodcovství v oblasti terénní cyklistiky. Absolvent je schopen samostatně vést výuku a provázet klienty na trailech pro terénní cyklistiku a stezkách pro horská kola. Pozornost je vedle techniky jízdy v terénu na horském kole věnována organizačním, ekonomickým, psychologickým, ekologickým a legislativně právním aspektům terénní cyklistiky. Důraz je kladen zejména na bezpečnost, řízení rizik a také postupy, kterými mohou instruktoři a průvodci přispívat k rozvoji a dlouhodobé udržitelnosti této sportovně rekreační aktivity. Součástí je seznámení s vybranými tématy sportovního práva, příslušnou legislativou ochrany přírody, vyhláškami a normami pro organizaci vzdělávacích a sportovních akcí a odpovídajícími ustanoveními zákona o lesích. Teoretické znalosti o problematice instruktorství v oblasti terénní cyklistiky jsou doplněny vědomostmi o základní diagnostice potřeb klienta a metodice výuky jízdy v terénu. Výuka metodické řady je spojena s osvojením znalostí o organizační a řídicí struktuře center a povinnostech a kompetencích jednotlivých složek.
Vzdělávací cíle programu/kurzu
Program umožňuje získat teoretické i praktické znalosti a dovednosti z instruktorství a průvodcovství v oblasti terénní cyklistiky. Držitel licence Instruktor a průvodce terénní cyklistiky C je připraven vést výuku začátečníků a středně pokročilých jezdců v trail centrech a bike parcích na trailech střední až vyšší obtížnosti.
Požadované předpoklady
Základní povědomí o fyziologii, pedagogice, psychologii a sportovním tréninku. Pokročilá jezdecká úroveň na úrovni zvládnutí prvků skills centra, odpovídající fyzická kondice.
Profil absolventa
Základní povědomí o fyziologii, pedagogice, psychologii a sportovním tréninku. Pokročilá jezdecká úroveň na úrovni zvládnutí prvků skills centra, odpovídající fyzická kondice.
Garant programu/kurzu
Šebek Luděk, Mgr. Ph.D.
Zpět na seznam programů fakulty

Privacy settings

Allow all cookies More info