Detail programu

Základy sportovní lukostřelby


 
Fakulta/součást, která program vypisuje:
Rektorát
Druh programu CŽV:
Univerzita třetího věku (U3V)
Název skupiny programů, ve které je kurz realizován:
Krátké kurzy pro seniory
Vzdělávací cíle skupiny programů:
Kultivace osobnostních kompetencí seniorů.
Název programu/kurzu:
Základy sportovní lukostřelby
Zaměření programu/kurzu:
zájmově
Jazyk programu/kurzu
CZ
Anotace programu/kurzu
Účastník programu se seznámí se základy sportovní lukostřelby. 1. Bezpečnost, pravidla střelby a provozní řád střelnice. 2. Vybavení pro lukostřelbu, výběr materiálu dle typu lukostřelby v souvislosti se somatickými předpoklady střelce. 3. Nácvik základní techniky střelby z luku s ohledem na zdravotní hledisko. 4. Průpravná cvičení pro lukostřelbu: využití posilovacích gum, balančních desek, cvičení na stabilizaci jádra. 5. Seznámení s vybranými kategoriemi lukostřelby: holý luk, reflexní luk. 6. Seznámení se soutěžními pravidly lukostřelby a kategoriemi dle soutěžního řádu Českého lukostřeleckého svazu s ohledem na věkové třídy. 7. Realizace cvičného závodu, modifikovaného pro střeleckou úroveň frekventantů programu.
Vzdělávací cíle programu/kurzu
Absolvent získá dostatek vědomostí pro bezpečné realizování sportovní lukostřelby. Absolvent porozumí základní technice lukostřeleckého výkonu s ohledem na typ lukostřelby, techniku střelby a zdravotní hledisko správného provedení výstřelu. Absolvent zná základní pravidla sportovní lukostřelby.
Požadované předpoklady
Věk 60+ nebo invalidní důchod, střední nebo vysokoškolské vzdělání a splnění nezbytných formálních požadavků (řádné podání přihlášky na U3V).
Profil absolventa
Věk 60+ nebo invalidní důchod, střední nebo vysokoškolské vzdělání a splnění nezbytných formálních požadavků (řádné podání přihlášky na U3V).
Garant programu/kurzu
neuveden
Zpět na seznam programů fakulty

Nastavení cookies a ochrany soukromí

Povolit vše Více informací