Detail programu

Kurz kreativní fotografie


 
Fakulta/součást, která program vypisuje:
Rektorát
Druh programu CŽV:
Univerzita třetího věku (U3V)
Název skupiny programů, ve které je kurz realizován:
Krátké kurzy pro seniory
Vzdělávací cíle skupiny programů:
Kultivace osobnostních kompetencí seniorů.
Název programu/kurzu:
Kurz kreativní fotografie
Zaměření programu/kurzu:
zájmově
Jazyk programu/kurzu
CZ
Anotace programu/kurzu
Výuka v kurzu kreativní fotografie bude zaměřena maximálně prakticky, s důrazem na práci s barvou, světlem a kompozicí. S kompozicí si "pohrajeme" při tvorbě fotogramu: starodávnou metodou kyanotypie si připravíme vlastní foto-citlivé papíry, na které budeme následně "kreslit" světlem a stínem. Ukážeme si možnosti světla, abychom zdůraznili, nebo naopak potlačili struktury povrchů. A abychom mohli světlo lépe vnímat, budeme tentokrát tvořit černobíle. Vytvoříme sérii ČB snímků struktur a zátiší. V neposlední řadě si vyzkoušíme fotografování portrétů při denním a při umělém světle. Ukážeme si správné nastavení fotoaparátu a vyvážení bílé tak, aby barva pleti byla zachycena co nejvěrněji. Jak výtvarně pracovat s barvou si vyzkoušíme v oblasti tzv. street foto. Na rozdíl od zátiší, která si většinou sami aranžujeme, výmluvné scény z ulice si musíme najít a z reality "vykousnout". Účastníci kurzu si vyzkouší práci pod vedením lektora, ve skupinách s kolegy i samostatně formou domácích cvičení. Nebudou chybět prezentace vytvořených prací, přednášky a diskuze.
Vzdělávací cíle programu/kurzu
Účastníci programu si prohloubí a zdokonalí své dosavadní znalosti a dovednosti práce s fotoaparátem a naučí se dívat na svět očima fotografa.
Požadované předpoklady
Věk 60+ nebo invalidní důchod, střední nebo vysokoškolské vzdělání a splnění nezbytných formálních požadavků (řádné podání přihlášky na U3V).
Profil absolventa
Věk 60+ nebo invalidní důchod, střední nebo vysokoškolské vzdělání a splnění nezbytných formálních požadavků (řádné podání přihlášky na U3V).
Garant programu/kurzu
Janošík Jiří, Ing.
Zpět na seznam programů fakulty

Nastavení cookies a ochrany soukromí

Povolit vše Více informací