Detail programu

Lékárna v přírodě


 
Fakulta/součást, která program vypisuje:
Rektorát
Druh programu CŽV:
Univerzita třetího věku (U3V)
Název skupiny programů, ve které je kurz realizován:
Odborné programy U3V
Vzdělávací cíle skupiny programů:
Kultivace osobnostních kompetencí seniorů.
Název programu/kurzu:
Lékárna v přírodě
Zaměření programu/kurzu:
zájmově
Jazyk programu/kurzu
CZ
Anotace programu/kurzu
Využití rostlin a jejich částí v prevenci i léčení běžných nemocí; zásady sběru, sušení a různé způsoby zpracování (nálevy, odvary, masti, inhalace, Bachovy esence, koupele aj.) Naše běžné léčivé rostliny (popis, stanoviště, kde a kdy sbírat, vnější či vnitřní využití) Recepty na běžné choroby, základy homeopatie z rostlin naší přírody. Koření nejen v kuchyni, ale i při léčení a prevenci (popis, obsahové látky, využití) Běžné pochutiny pro posílení zdraví (káva, čaje, kakao, křen, hořčice). Naše a subtropické ovoce (morfologie využívaných částí, obsahové látky, vnější a vnitřní využití pro posílení zdraví) Naše zelenina a luštěniny (morfologie využívaných částí, obsahové látky, vnější a vnitřní využití pro zdraví).
Vzdělávací cíle programu/kurzu
Naučit se orientovat v běžných rostlinách či jejich částech z naší přírody využitelných pro zdraví. Poznat základní zásady sběru, uchování a zejména vnějšího nebo vnitřního zpracování.
Požadované předpoklady
Věk 60+ nebo invalidní důchod, střední nebo vysokoškolské vzdělání a splnění nezbytných formálních požadavků (řádné podání přihlášky na U3V).
Profil absolventa
Věk 60+ nebo invalidní důchod, střední nebo vysokoškolské vzdělání a splnění nezbytných formálních požadavků (řádné podání přihlášky na U3V).
Garant programu/kurzu
Málková Jitka, doc. RNDr. CSc.
Zpět na seznam programů fakulty

Nastavení cookies a ochrany soukromí

Povolit vše Více informací